недеља, 19. септембар 2010.

ШНЕНОКЛЕ или СНЕЖНЕ ГРУДВЕ

Састојци
  • 2 јаја 
  • 15 кашика шећера 
  • 1 л млека 
  • 1 пудинг од ваниле 
  • 2 кесице ванилин шећера 
Припрема
  1. Сипати у шерпу 1л млека и 10 кашика шећера и оставити да проври.  
  2. Умутити снег од 2 беланца са 2 кашике шећера.  
  3. Када је млеко проврило, скинути га са ватре и у њега кашиком спуштати "грудве"  од умућеног беланца. 
  4. Готове "грудве" извадити у чинију.  
  5. У малу посуду сипати 2-3 кашике шећера да се направи карамел.  
  6. Њега прелити преко "грудви" у чинији.  
  7. У преосталом млеку скувати пудинг, жуманца и ванилин шећер.  
  8. Ову смесу прелити преко "грудви" у чинији.
  9. Шненокле служити охлађене.
Шненокле
Напомена: 
Ово је оригинални рецепт, али моји укућани и ја волимо са мало мање шећера. Најбоље је пробати па регулисати количину шећера по укусу. 

Савет
За сасвим другачије шненокле промените укус пудинга.


2 коментара:

  1. У, ово има да пробам да направим.. Нисам никад покушао!

    ОдговориИзбриши
  2. Оне "праве" шненокле се праве без пудинга, са брашном и ако се добро сећам у беланца се не ставља шећер... или је бар моја мама тако правила. Као мала сам увек јела само жути фил. Ове са пудингом су стварно екстра. Ја их никад не правим другачије, а кад се добро охладе.... ма нема им равне посластице!

    ОдговориИзбриши

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...