среда, 3. новембар 2010.

ПИЛЕЋА ЧОРБИЦА С КУКУРУЗОМ

Ова чорбица се прави као обична, бистра чорба, али због моје деце која не воле кад "свашта плива" у тањиру, направила сам је као крем чорбу и била сам више него задовољна.

Пилећа чорбица са кукурузом
Мере за једну особу:
  • 2 кашике уља 
  • 100 г пилећег карабатака (ја сам користила батак са карабатаком)
  • шаргарепа
  • 50 г кукуруза шећерца
  • 50 г целера
  • кашика сецканог першуна
  • со
  • бибер 
Месо и поврће скувајте. Пребаците у блендер, наравно претходно одвојте месо од коске, па изблендовано вратите у шерпу. Чорбицу зачините па прокувајте још кратко. Количину воде прилагодите густини чорбице и броју особа. Служите са кукурузним хлебом. 


Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...