четвртак, 4. новембар 2010.

ЗАПЕЧЕНЕ ЈАБУКЕ

Савршена комбинација меканих и сочних јабука и крцкавог теста!
Запечене јабуке
Састојци:
  • 1 кг јабука
  • сок једног лимуна
  • 1-2 кашичице цимета
  • 100 г шећера
  • 75 г сувог грожђа
  • 175 г брашна
  • мало соли
  • 150 г бутера/маслаца
  • 50 г ораха
Припрема:
  1. Ољуштене јабуке исеците на кришке, одсеците део са семенкама, па насецкајте на комаде. Попрскајте соком од лимуна. 
  2. Цимет, 25г шећера и суво грожђе измешајте и распоредите по подмазаном плеху. 
  3. Брашно, 60г шећера и мало соли измешајте, па додајте кашику бутера и мешајте да добијете растреситу смесу. У то умешајте исецкане орахе. 
  4. Преко сувог грожђа распоредите комаде јабука, одозго сипајте растреситу смесу. 
  5. На крају поспите преосталим шећером и насецкајте листиће преосталог бутера.
  6. Плех ставите у рерну загрејану на 200° и пеците 45'. 
  7. На половини печења плех можете да покријете фолијом да се ораси не препеку. 
  8. У том случају, кад скинете фолију оставите плех још неколико минута у рерни како би се ухватила крцкава корица.
Запечене јабуке


4 коментара:

  1. Interesantna priprema. Volim kolace od jabuka i sigurna sam da bi me ove zapecene jabuke odusevile :) I izgleda vrlo socno :)

    ОдговориИзбриши
  2. Dugo imam ovaj recept u svojoj sveščici, ali sam bila skeptična baš zbog načina pripreme. Međutim, potpuno sam oduševljena ukusom i kombinacijom sočnog i krckavog! Vredi probati, bar zbog eksperimenta ;)

    ОдговориИзбриши
  3. I love this recipe!I saw your blog from the foodie blog roll and I like your recipes here.if you wont mind, I'd love to guide Foodista readers to this post. Just add the apple widget at the end of this post and it's good to go. Thanks!

    ОдговориИзбриши
  4. Thank you for your nice words Alisa! And thanks for apple widget! I am new at this and still learning.

    ОдговориИзбриши

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...