уторак, 17. април 2012.

ВАСКРШЊА ШАРЛОТА

Потребно је: 
  • 400 г млечне чоколаде, 
  • 200 мл млека, 
  • 100 мл слатке павлаке, 
  • 120 г маргарина, 
  • дупло паковање пишкота, 
  • 200 мл кафе, 
  • 200 г "но проблем" бомбоница 
  • шлаг или слатка павлака за украшавање
Поступак:
  1. У шерпици помешати млеко и слатку павлаку па загрејати до врења.
  2. Склонити са шпорета. 
  3. Додати изломљену чоколаду и уз стално мешање отопити. 
  4. Додати маргарин па кад се отопи кратко прокувати. 
  5. Оставити да се фил охлади. 
  6. Мањи калуп намазати маргарином или обложити фолијом па обложити пишкотама претходно кратко умоченим у кафу. 
  7. У охлађени фил додати бомбонице, промешати па сипати у калуп са пишкотама. 
  8. Покрити пишкотама па оставити у замрзивач да одстоји 5 сати. 
  9. Торту преврнути на тањир за сервирање, премазати шлагом и по жељи додатно украсити. 
Васкршња шарлота
Васкршња шарлота

3 коментара:

  1. Izgleda mi kao fina tortica, cim je sa cokoladom mora biti ukusna... samo da pitam jesu li "no problem" bombonice one male cokoladne sa glazurom u boji?:))

    ОдговориИзбриши
  2. Да то су чоколадне бомбонице са глазуром у боји, а унутра имају језгро од печеног кикирикија. Производи их Штарк и у њиховим продавницама се могу купити на мери, а иначе у кесицама од 40 г, чини ми се.
    У ствари, у оригиналном рецепту се не стављају уопште, али моја деца их воле па смо додали да нам мало "крцка" док једемо :) Могу и оне чувеније М&М, а може и без бомбоница....

    ОдговориИзбриши
  3. Mmm..bas je fina, odlicni sastojci Gago!!!veliki pozzz!

    ОдговориИзбриши

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...