субота, 15. септембар 2012.

ЧОКО-МОКО ТОРТА

Прва од две торте прављене нашем млађем детету за пети рођендан.

Потребно је: 
  • 12 јаја 
  • 12 ск шећера 
  • 12 ск брашна  
  • 12 ск млевеног лешника 
  • 750 мл чоколадног млека (3х250мл) 
  • 700 мл киселе павлаке 
  • 250 г шећера у праху 
  • 300 г млевеног плазма кекса
  • 200 г шлага (за фил) 
  • 2 дл хладног млека или минералне воде за шлаг 
  • шлаг - за украшавање - количина зависи од тога како сте замислили украшавање 
Коре: 
  1. Умутите 4 јаја, 4 кашике шећера, 4 кашике брашна и 4 кашик млевених лешника. 
  2. Сипајте масу у подмазан и брашном посут плех и пеците кору 15-ак минута на 200°Ц. 
  3. Врућу кору извадите на тацну и одмах залијте чоколадним млеком.
  4. Поступак поновите још два пута тако да добијете 3 коре. 
  5. Филујте коре тек кад упију чоколадно млеко. Биће потребно око пола сата. 
Фил: 
  1. Павлаку и шећер у праху сипајте у ванглицу. 
  2. Промешајте кашиком па додајте млевену плазму и сједините масу. 
  3. Умутите 200 г праха за шлаг са 2 дл хладног млека или минералне воде. 
Финални поступак: 
Прву кору ставите на тањир за торту (или послужавник....), нанесите трећину фила са плазмом па онда и трећину шлага. Ставите другу кору па поновите поступак филовања. Исто и са трећом кором. Украсите по жељи. Може се десити да су коре врло мекане после наливања чоколадним млеком па будите пажљиви приликом подизања како не би пукле. 
Чоко-моко торта
Рецепт за ову торту са малим варијацијама се може наћи на разним блоговима, али мени је за инспирацију послужио баш овај са Маријаниног блога.

Друга торта је била Ноблица торта коју моја деца много воле, али је овог пута нисам правила ја, већ наша драга блог другарица Јована (блогови: Јојини испробани рецепти и Јована торте) која ју је фантастично украсила како само она уме. Хвала Јована још једном! 
Ноблица торта

1 коментар:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...