среда, 2. јануар 2013.

СЛАТКИ УКРАСИ

Слатки украси
Тесто:
  • 250 г меког брашна, 
  • 1 кашичица прашка за пециво, 
  • 1 јаје, 
  • 1 жумаце, 
  • 75 г меког маслаца, 
  • 1 кесица ванилин шећера, 
  • 100 г шећера, 
  • 50 г рендане чоколаде за кување, 
  • 2 кашике рума, 
  • мало зачина за медењаке. 
Слатки украси
Глазура
  • 150 г чоколаде за кување, 
  • 30 г маслаца. 
Слатки украси
За украшавање
  • шарене мрвице, 
  • уска украсна тракица за поклоне. 
Слатки украси
Припрема
  1. Просејано брашно помешајте са прашком за пециво. 
  2. Додајте остале састојке и умесите глатко тесто (миксером или ручно). 
  3. Увијте тесто у провидну фолију и оставите у фрижидер око пола сата. 
  4. Од теста откидајте комаде од којих ћете формирати лоптице. Треба да их буде 35-40. 
  5. Од сваке лоптице формирајте ваљак око 13 цм дужине који ћете затим увити у облик переце. 
  6. Переце поређајте у тепсију претходно обложену папиром за печење и пеците на средини рерне претходно загрејане свега10 минута. 
  7. Температура обичне рерне (доњи и горњи грејачи) треба да буде 170ºЦ, ако користите топао ваздух онда 150ºЦ, а ако користите гас онда степен 2-3. 
  8. Охлађене переце умачите у глазуру од чоколаде и маслаца (ја сам додала и мало уља) па на још влажну глазуру поспите шарене мрвице. 
  9. Када се глазура стегне, провуците украсне тракекроз переце и украсите јелку или кућу овим слатким, јестивим украсима!  
Идеја и рецепт преузети са Dr.Oteker - овог сајта.

Слатки украси

Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...