четвртак, 30. мај 2013.

ШАРГАРЕПА и ШАМПИЊОНИ као прилог

За овај прилог уз месо који се топи у устима биће вам потребно
  • 500 г шаргарепе, 
  • 300 г шампињона, 
  • 1 главица црног лука, 
  • 3 чена белог лука, 
  • 1 или 2 павлаке, 
  • со и бибер. 
Припрема
  1. Очишћену и опрану шаргарепу исећи на штапиће и пропржити на мало уља. 
  2. Додати шампињоне исечене на листиће. 
  3. Додати и црни лук исечен на ребарца као и сецкан бели лук. 
  4. Динстати поклопљено. 
  5. Повремено промешати и кад је јело већ готово зачинити га сољу и бибером и на крају умешати једну павлаку (или две ако волите кремастије). 
  6. Служити уз месо.  

3 коментара:

  1. Super je kombinacija, mi barem jednom nedeljno jedemo sampinjone, videla sam i bukovače jel ih kupuješ i šta praviš od njih?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Баш сам данас гледала буковаче на пијаци и размишљала да их купим за чорбицу, али нисам. Неком другом приликом...

      Избриши

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...